Kainuun Rastiviikon ravintola- ja kahvilapalvelut tarjoavat monipuolista ruokaa suunnistusviikon aikana

Kainuun Rastiviikon kilpailukeskuksen monipuolisista palveluista erityisesti ravintola- ja kahvilapalveluiden laatu ja tarjonta ovat olleet pitkään merkittävän panostuksen kohteena. Suomen suurimmalla suunnistusviikolla on ollut useiden vuosien ajan tarjolla kotiruokatyyppistä lounasruokaa, herkullisia kahvilatuotteita, maittavia grilliannoksia, vaihtelevia “päivän keitto” -annoksia ja herkkupisteen suussasulavia vohveleita tai lettuja – niin myös tänäkin vuonna.

- Olemme tietoisesti kehittäneet Kainuun Rastiviikon ravintola- ja kahvilapalveluita viimeisen 10 vuoden ajan, jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman kattavasti kilpailukeskuksessa, jolloin suunnistajat voivat keskittyä olennaiseen eli suunnistukseen ja lomailuun, kertoo Kainuun Rastiviikon pääsihteeri Jukka Liuha.

- Pyrimme siihen, että voimme tarjota mahdollisimman monelle asiakkaalle sopivan lämpimän ruoan tai riittävät monipuoliset välipalavaihtoehdot, jotta palautuminen suoritusten jälkeen lähtee välittömästi käyntiin. Samalla osallistujat säästävät myös aikaa lomailuun, kun ei tarvitse lähteä nälkäisenä etsimään ruokapaikkaa muualta paikkakunnalta, Liuha tiivistää.


KRV2019-Sotkamo suunnistusviikolla keittopiste oli rakennettu käsityönä pitkästä puutavarasta keskelle Tipasojan peltoaukeaa

Kainuun Rastiviikon ravintola- ja kahvilapalveluiden kehittämisestä on vastannut vuodesta 2012 lähtien Marika Paananen. Paanasella on nykyään kokemusta jo useista kymmenistä kansainvälisten suurtapahtumien ravintolapalveluiden tuottamisesta, joista yhtenä esimerkkinä Ruka Nordic, kansainvälisen maastohiihdon maailmancup-kauden avausviikonloppu Kuusamon Rukalla.

Paananen kertoo, että Kainuun Rastiviikon ravintolan ja kahvilan osalta keskeisinä kriteereinä ovat palvelun laatu, valikoiman monipuolisuus ja tuoreus, ruoan kotimaisuus ja lähiruoan ja -tuotteiden hyödyntäminen sekä tarjoaminen.

- Viimeisen 10 vuoden aikana Kainuun Rastiviikon ravintolassa on pyritty tekemään kaikki kilpailukeskuksessa tarjottava ruoka suoraan paikan päällä kilpailukeskuksessa. Käytännössä siis ihan jokainen ruoka-annos, jonka asiakas ostaa kilpailukeskuksesta on myös valmistettu kilpailukeskuksessa. Rastiviikon tapauksessa voidaan kyllä sanoa, että tarjoamme todellista lähiruokaa rastiviikkovieraille, Paananen kertoo tyytyväisenä.

Myös tänä vuonna Kainuun Rastiviikon ravintolapäällikkönä toimivan Paanasen mielestä, perinteisellä kainuulaisella suunnistusviikolla on pystytty säilyttämään erittäin edullinen hintataso, verrattuna palvelun laatuun, monipuolisuuteen ja siihen, että ruoka oikeasti tuotetaan fyysisesti paikan päällä kilpailukeskuksessa uunituoreena suoraan asiakkaille.

Kainuun Rastiviikolla tarjotaan muun muassa klassisia kotiruokalounaita

- Pystymme aika hyvin ruoka-annosten hinnoissa kilpailemaan kylillä ja kaupungeissa olevien toimijoiden kanssa, vaikka heillä ei tule lähellekään samanlaisia kuljetus-, rakennus- ja ruoanvalmistuskustannuksia, kuin esimerkiksi meillä tulee, Paananen selventää.
- Käytännössähän Kainuun Rastiviikon kilpailukeskuksen kaikki palvelut eli myös ravintola- ja kahvilapalvelut rakennetaan suunnistajille täysin tyhjästä tuonne kainuulaisen korpimetsän keskelle, Paananen tarkentaa.

Ravintolapäällikkö Marika Paananen työn touhussa KRV2016-suunnistusviikolla

- KRV:n lounasruoka-annoksen hinta oli 10 vuotta sitten (2012) aikuisille 8,50 euroa ja alle 14-vuotiaille lapsille 6 euroa. Viime vuonna 2021 aikuisten lounasannos maksoi 10,00 euroa ja lasten annos edelleen saman 6 €. Ottaen huomioon, että kuinka paljon hinnat ovat kymmenen vuoden aikana nousseet esimerkiksi tuotteiden ja kuljetuskustannusten (polttoaineet yms.) osalta, niin voidaan sanoa, että meidän kilpailukeskuksen ravintolan ruoka-annosten hinnat ovat kyllä erittäin edulliset taustalla tehtävään valtavaan työmäärään nähden, Paananen summaa.


KRV-kahvilassa tuoksuu usein vastapaistettu korvapuusti

Puolangalle ja Kainuun Rastiviikolle 2022 saapuville Paanasella on yksi vinkki: Kannattaa hyödyntää meidän kilpailukeskuksen ravintola- ja kahvilapalveluita mahdollisimman monipuolisesti, koska tuolloin tuette suoraan Kainuun Rastiviikkoa järjestäviä suunnistusseuroja sekä paikallisia yrittäjiä. Tänäkin vuonna me rakennamme yhdessä Puolangan Ryhdin talkoolaisten kanssa kaikki kilpailukeskuksen ja ravintolan palvelut juuri teitä varten sekä pyrimme myös palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Toivotamme kaikki suunnistus- ja lomaviikon kisavieraat tervetulleeksi Puolangalle suunnistamaan kilpasarjoihin, kuntosuunnistamaan huippulaadukkaille iltarastityyppisille kuntoradoille, lomailemaan Kainuun jylhissä maisemissa ja nauttimaan hyvästä ruoasta sekä muutenkin Kainuun Rastiviikon runsaista palveluista.

Lue lisää: Kainuun Rastiviikko 2022 panostaa kilpailukeskuksen palveluihin ja kisajärjestelyihin

 

 

 

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi