Aktiivilomalle Puolangalle - koe Kainuun jylhimmät vaaramaisemat


Kuva: Paljakka, Puolanka

Paljakan matkailukeskus sijaitsee Puolangan kunnassa keskellä Kainuuta (50 min Kajaanista). Paljakka on vihreä kesällä ja lumivalkoinen talvella. Talvella Paljakka on yleensä Suomen lumisin paikka – koe Kainuun korkeimmat ja pisimmät laskettelurinteet ja upeat maastohiihto- ja moottorikelkkareitit. Kesän suosituimmat käyntikohteet ovat Paljakan luonnonpuisto ja Hepokönkään vesiputous. Kainuun Rastiviikon kävijöille vinkki; Hepoköngäs on vain 6 km ja noin 7 minuutin ajomatkan päässä kilpailukeskuksesta ja ajoaika Paljakan matkailukeskukseen on noin 25 minuuttia.


Kuva: Hepoköngäs, Puolanka

Raskaasti Puolangalla - LankaFest 1.-2.7.2022 - festari raskaan musiikin ystäville

Kuva: Stratovarius LankaFestissä 2018

LankaFest on vuodesta 2010 alkaen järjestetty kesän festariviikonloppu Puolangan torilla. Huomaathan, että tämän vuoden festivaali on juuri ennen Rastiviikkoa.

Kesän 2022 esiintyjiä ovat muun muassa: Stratovarius, Turmion Kätilöt, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus sekä Zero Nine.

Osta liput ennakkoon Tiketistä.

Oletko kuullut Puolangan pessimisteistä?

Kuva: Pessimismitalo, Puolanka

Tutustu Puolangan maailmankuuluun pessimismiin Pessimismitalossa. Puolangan kirkonkylällä sijaitsevassa talossa on kahvila, klubitila ja ulkoilmateatteri. Tutustu pessimismiin syvemmin Puolangan pessimistit ry:n facebook-sivuilla.

Kainuun Rastiviikon aikana on paljon muuta tekemistä Puolangalla ja Kainuussa

Kainuun Rastiviikon 2022 oheisohjelma tulee olemaan varsin monipuolinen; on sprinttisuunnistusta, pyöräsuunnistusta, polkujuoksua sekä paljon muuta erilaista tekemistä. Oheisohjelmatarjonta tarkentuu kevään 2022 mittaan verkkosivuillemme.

Ensimmäisen KRV-välipäivän kaikille avoin sprinttisuunnistustapahtuma järjestetään Puolangan keskustan alueella KRV-kisakylästä käsin maanantaina 4.7.2022 klo 14-17. Tarjolla on A, B ja C -tason sprinttiradat. Maanantain tapahtuman jälkeen avoimet sprinttiradat (eri radat kuin maanantain tapahtumassa) ovat juostavissa vielä koko loppuviikon KRV-kisakylän aukioloaikojen mukaisesti.

Kainuun Rastiviikon yhteydessä järjestetään historian ensimmäinen Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikko 3.-8.7.2022. Pyöräsuunnistusviikolla on neljä osakilpailua kolmesta eri kilpailukeskuksesta. Ohjelma on suunniteltu niin, että kilpailijat ja kuntoilijat voivat yhdistää viikolla sekä pyörä- että maastosuunnistusrastiviikon ohjelmaansa haluamallaan tavalla. Ensimmäinen osakilpailu kilpaillaan ennen Kainuun Rastiviikon avausosakilpailua, toinen ja kolmas osakilpailu välipäivinä ja finaali yhdessä Kainuun Rastiviikon kanssa samassa kilpailukeskuksessa ja yhteisellä maalisuoralla.

Kainuu Trail Hossa National Park (Finland) 2.7.2022 on polkujuoksutapahtuma Suomen uusimmassa kansallispuistossa. Hossa nimettiin kansallispuistoksi vuonna 2017. Kainuu Trail -polkujuoksussa juoksijat pääsevät nauttimaan Hossan kansallispuiston parhaimmista poluista, maisemista ja nähtävyyksistä. Juoksumatkat ovat 78, 55, 38, 21 ja 10 kilometriä. 10 km matkalla on erikseen oma sarja myös nuorille 12-17-vuotiaille.

Katso Kainuun Rastiviikon esittelyvideo tästä (avautuu Kainuun Rastiviikon Facebook-sivuille)

Tutustu ja seuraa Kainuun Rastiviikon somekanavia:
Kainuun Rastiviikko Facebook
Kainuun Rastiviikko Instagram
Kainuun Rastiviikko Twitter

Tutustu Kainuu Trail -somekanaviin:
Kainuu Trail Facebook
Kainuu Trail Instagram


Tervetuloa 54. Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko 3.-8.7.2022 -tapahtumaan!
Koe koko perheen suunnistus- ja lomaviikko Puolangalla.

Verkkopalvelun alusta onstage © 2024 online.fi