Ensi kesänä Kajaani täyttyy Kainuun Rastiviikon kisavieraista - Kainuun Rastiviikon järjestämiin tapahtumiin odotetaan ennätysmääriä osallistujia

Julkaistu: 01.03.2024

Kuva: Sotkamon Tipasojalla oli vuonna 2019 edellinen yli 4000 osallistujan KRV-suunnistusviikko, kun Tipasojan kankaille kirmasi yhteensä 4379 suunnistajaa.

 

Kajaanin Joutenlammella ensi kesänä 30.6.-5.7. järjestettävän 56. Kainuun Rastiviikon toinen ilmoittautumisporras päättyi eilen tapahtumahistorian ennätyslukemissa.

– Ensi kesän tapahtumasta tulee todennäköisesti yksi KRV-historian suurimmista, iloitsee kilpailunjohtaja Jarmo Kämäräinen.

“KRV:n kilpasarjoihin on nyt ilmoittautunut jo 1608 suunnistajaa, joka on tämän ilmoittautumisportaan ennätysmäärä sitten Vuokatin MM-kisojen yhteydessä järjestetyn vuoden 2013 Kainuun Rastiviikon,” Kämäräinen jatkaa.

Vuokatissa järjestettyjen suunnistuksen MM-kilpailuiden yhteydessä olleella Kainuun Rastiviikolla riitti kuhinaa kilpailukeskuksessa (KUVA: Kainuun Rastiviikko)

Koko tapahtuman osallistujamäärää ennakoitaessa kilpasarjojen osallistujamäärällä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka iso koko tapahtuman osallistujamäärä lopulta on, kertoo Kainuun Rastiviikon pääsihteeri Jukka Liuha yli 14 vuoden kokemuksella.

– Kuntosuunnistajat ilmoittautuvat vasta aivan viimeisten ilmoittautumisportaiden yhteydessä toukokuun lopussa ja suurin osa vasta paikan päällä itse tapahtumassa. Kilpasarjojen osallistujamäärä on kuitenkin erittäin merkittävästi korreloinut sen kanssa, että paljonko kuntosuunnistajia tapahtumaan osallistuu, Liuha taustoittaa.

“Tämän hetken ilmoittautumismääristä arvioiden tulevan kesän Rastiviikosta tulee noin 4500 suunnistajan viikko. Tämä tarkoittaa sitä, että yleisö ja huoltojoukot mukaan lukien paikan päälle Kajaanin Joutenlammelle saapuu noin 6500 henkilöä viettämään suunnistus- ja lomaviikkoa,” Liuha kertoo tyytyväisenä.

Osallistujamäärien ennakkotiedot viittaavat siihen, että Kainuun Rastiviikosta tulee yksi Suomen suurimmista liikuntamatkailutapahtumista vuonna 2024 ja se tuo matkailutuloa Kainuuseen ja Kajaanin lähialueelle yli kaksi miljoonaa euroa. Nähtäväksi jää, että tuleeko tulevan kesän Rastiviikosta jopa MM-kisojen jälkeen toiseksi suurin suunnistusviikko. Tähän mennesssä toiseksi suurimman Rastiviikon sijaa pitää Sotkamon 2007 KRV-tapahtuma 4885 suunnistajalla.

Kajaanin Joutenlammella riitti kisavieraita myös edellisen kerran vuonna 2012, jolloin KRV:lle osallistui 4408 suunnistajaa (KUVA: Kainuun Rastiviikko)

Myös KRV-suunnistusviikon kuntosarjoihin on ilmoittautunut tämän ilmoittautumisvaiheen historia ennätysmäärä 288 henkilöä, kertoo kilpailutoimiston Minna Rönkkö. Aiempi ennätys oli vuodelta 2019 , jolloin tässä ilmoittautumisportaassa mukana oli 177 kuntosuunnistajaa, joten tämä lukema ylitettiin nyt reilusti. Karkausvuoden yksi lisäpäivä saattoi ehkä joidenkin osallistujien osalta vaikuttaa siihen, että he kerkesivät vielä ilmoittautumaan mukaan tapahtumaan edullisemmalla hinnalla. Normaalisti helmikuun ilmoittautumisporras päättyy 28.2, Rönkkö pohtii.

Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikon 2 ensimmäistä osakilpailua järjestetään Kajaanin Vimpelinvaaralla ja 2 viimeistä Joutenlammen kilpailukeskuksessa (KUVA: Kainuun Rastiviikko)

Myös Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikolle 30.6.-5.7. ilmoittautui tämän hintaportaan ennätysmäärä kilpailijoita.

– Tässä toisessa ilmoittautumisportaassa osallistumisensa on varmistanut 132 eri henkilöä, kun aiempi ennätys oli Puolangan vuoden 2022 114 eri henkilöä, kertoo Pyöräsuunnistusrastiviikon kilpailunjohtaja Mika Häkkinen. Näyttää ihan hyvältä ja uskon, että pääsemme tavoitteeseen eli 250-300 pyöräsuunnistajaan. Etenkin SM-yhteislähtökilpailu sunnuntaina 30.6. Vimpelinvaaran hienoissa maastoissa tulee vetämään varmuudella vielä myöhemmin ilmoittautuvia SM-kisaajia ja myös kuntosuunnistuspuolelle lajikokeilijoita mukaan Pyöräsuunnistusrastiviikolle, Häkkinen ennakoi.

Kainuu Trail -polkujuoksussa pääsee nauttimaan huikeista Hossan kansallispuiston maisemista (KUVA: Kainuu Trail / Mikko Turunen)

KRV-tapahtumaviikon aloittava Kainuu Trail -polkujuoksu 29.6. on parhaillaan osallistujamäärien suhteen ennätysvauhdissa sekin. Nyt mukaan on ilmoittautunut 260 polkujuoksijaa ja se ennakoi tulevan kesän polkujuoksuun Hossan kansallispuiston herkullisille neulaspoluille ja upeisiin maisemiin 500-600 juoksijan ryntäystä.

“Onhan tämä erittäin hieno juttu Kainuulle ja Kajaanille, sekä meille tapahtumien järjestäjille, kun vihdoin päästään takaisin niihin matkailijamääriin, joissa oltiin ennen koronaviruspandemiaa Sotkamossa 2019,” Liuha summaa helpottuneena.

Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja Jarmo Kämäräinen +358 40 7268 983, jarmo.kamarainen@gmail.com

Pääsihteeri Jukka Liuha, +358 44 7679 533, jukka.liuha@rastiviikko.fi

KRV-toimisto, puhelin: Minna Rönkkö, +358 44 512 3517, info@rastiviikko.fi

Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikko, Mika Häkkinen, +358 40 7459 032, mika.hakkinen@pihkafit.fi

Verkkosivut: www.rastiviikko.fi

 

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa

Verkkopalvelun alusta onstage © 2024 online.fi