Kuhmon kesän 2023 tapahtumia

Julkaistu: 10.05.2023

Musiikkijuhla Sommelo

Paikka: Kuhmo
Aika: 26.6.−2.7.2023

Kuvaus: Musiikkijuhla Sommelo soi 17. kertaa Kuhmossa tulevana kesänä. Sommelon ohjelmassa erityisesti runolaulu sekä vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Konserttien lisäksi tapahtuma sisältää kursseja, yleisöluentoja ja taidenäyttelyitä.

Kuhmo on valittu vuodelle 2023 suomalais-ugrilaiseksi kulttuuripääkaupungiksi ja Sommeloon kulttuuripääkaupunkivuoden päätapahtuma. Ohjelmassa painottuvat laajasti suomalais-ugrilaiset kieli- ja kulttuurialueet, erityisesti pohjoiset kulttuurit, eri saamelaisten ryhmät ja kielet, meänkieliset ja metsäsuomalaiset Ruotsista ja kveenit Norjasta. Luonnollisesti myös suomalaiset, virolaiset ja unkarilaiset ovat mukana ohjelmassa.

Verkkosivut: www.sommelo.net 


Kuvassa uumajansaamelainen Katarina Barruk, joka esiintyy Sommelossa.
Kuvaaja: Sara Berglund

 

55. Kainuun Rastiviikko

Paikka: Jämäsvaara, Kuhmo
Aika: 2.–7.7.2023

Kuvaus: Kainuun Rastiviikko on koko perheen yhteinen suunnistusviikko ja samalla lomaviikko perheille, kaveriporukoille, seuroille ja muille suunnistuksesta innostuneille harrastajille. Suunnistusviikolla on metsässä yhtä aikaa sekä suunnistusharrastuksen aloittelijoita että aivan maailman huippusuunnistuksen kärkinimiä etsimässä samoja rasteja. 

Rastiviikko tarjoaa monipuolisen suunnistus- ja lomanviettoelämyksen kaikille suunnistajille sekä muille suunnistuksesta kiinnostuneille. Rastiviikon kilpailukeskus tarjoaa ajanvietettä myös perheen pienimmille samalla, kun aikuiset voivat keskittyä suunnistukseen, joten tapahtumasta nauttii vaivattomasti koko perhe. Viikon aikana on neljä suunnistus päivää ja kaksi välipäivää. Tarjolla on kilpasarjoissa ikäsarjat H/D8-95 sekä avoimissa sarjoissa (kuntosuunnistus) 10 eri taitotasoa alle kouluikäisten lasten radoista kilpa- ja huippusuunnistajille tarkoitettuihin ratoihin.

Verkkosivut: www.rastiviikko.fi 


Kuva: Kainuun Rastiviikko, Touho Häkkinen

 

Kuhmon 53. Kamarimusiikki

Paikka: Kuhmo
Aika: 9.–22.7.2023

Kuvaus: Kuhmon Kamarimusiikki soi 53. kerran. Kesän teema on Juuret ja siivet. Juurien kautta uudet taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen kunnioittavat festivaalin ja koko kamarimusiikkigenren perinnettä, siipien kautta lennetään uusin tuuliin. Kuhmo on vuoden 2023 suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki, mikä tuo myös oman tuulahduksen kesän ohjelmaan.

Kahden festivaaliviikon aikana kuullaan yli 200 sävellystä 60 festivaalikonsertissa. Kuhmo soi aamusta yömyöhään. Konserttien ohella tarjolla on taiteilija- ja säveltäjätapaamisia, ohjelma- ja soitinesittelyitä, kurssilaisten ilmaiskonsertteja sekä taidenäyttelyitä.

Verkkosivut: www.kuhmofestival.fi


Kuhmon Kamarimusiikin taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen.
Kuvaaja: Stefan Bremer.

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi