Mitä ohjelmaa Kuhmo ja KRV tarjoaa? 

Ensimmäisenä mieleen nousee luonto ja retkeily. Kuhmosta ja sen lähialueilta löytyy useita retkeilykohteita, joista mm. Syväjärvi sopii hyvin lapsiperheille ja aloitteleville retkeilijöille. Sinisen polun helppokulkuisella reitillä kuljet harjumaisemien, kangasmännikköjen, kuusikoisten sekametsien ja kosteikkojen värittämällä polulla.

Naapurikunnan puolelta Sotkamosta löytyy lähin kansallispuisto - Hiidenportin kansallispuisto. Lentuan luonnonsuojelualue tai Jonkerinsalon Jongunjoki ovat oivia kohteita melontaan. Kalastamaan mielivälle löytyy runsaasti vaihtoehtoja Kuhmon upeista lammista, järvistä ja koskista.

Viime vuosina suosiota kasvattanut frisbeegolf on rantautunut myös Kuhmoon. Kuhmossa on kaksi rataa Kalevala ja Mammankaivo, lisäksi urheilukeskuksella kolmen korin harjoittelurata.

Kiinnostaako maamme sotahistoria? Kuhmon talvisotamuseossa voit tutustua talvisodan vaiheisiin Kuhmossa. Juminkeko:ssa puolestaan pääsee tutustumaan Kalevalan kulttuuriperinteeseen. Elokuvat esittää Pajakkakino.

Suunnistuksen osalta tarjoamme perinteisesti KRV:n ensimmäisen välipäivän avoimen sprinttisuunnistustapahtuman Kuhmon keskustassa sekä tämän jälkeen ti-to-ajalle avoimet sprinttirastit eri radoilla ja rastipisteillä kuin maanantain tapahtumassa.

Polkujuoksun ystäville KRV-tapahtumaviikon voi pistää jykevästi käyntiin Hossan kansallispuiston huikeissa maisemissa järjestämässämme Kainuu Trail -polkujuoksussa.

Tapahtuma rintamalla Kuhmon kesä on vilkas sillä kesä-heinäkuun aikana kaupungissa järjestetään Kainuun Rastiviikon lisäksi 53. Kuhmon kamarimusiikki sekä Musiikkijuhla Sommelo. Lisäksi Hilpeä heinäkuu:n tapahtumatarjonta tarjoaa monipuolista tekemistä lasten iloksi suunnistusviikon aikana ja sen jälkeen.

Lisää ideoita löytyy mm. www.visitkuhmo.fi ja www.rastiviikko.fi/2023/oheisohjelma-ja-palvelut sivustoilta.

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi