Hossan kansallispuisto kutsuu polkujuoksemaan!

Julkaistu: 19.11.2020

Kainuu Trail Hossa National Park (Finland) -polkujuoksutapahtuma 2021 on täysin uusi tapahtuma Suomen uusimmassa kansallispuistossa Hossassa. Hossa nimettiin kansallispuistoksi itsenäisen Suomen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi vuonna 2017. Näin Hossan kansallispuistosta tuli Suomen 40. kansallispuisto.

Kainuu Trail -polkujuoksutapahtumassa pääset näkemään ja kokemaan Hossan kansallispuiston täydelliset polkujuoksureitit, hienoimmat maisemat ja nähtävyydet yhden päivän aikana.

Hossan kansallispuisto kutsuu juoksemaan
Hossan maisemat avautuvat kävijälle helposti koska sen upeisiin metsiin ja kirkkaisiin vesiin pääsee tutustumaan vaivattomasti. Polkuja riittää patikoitavaksi ja pyöräiltäväksi ja vedet kutsuvat melomaan ja kalastamaan. Kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat  10 000 vuotta sitten. Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan ja kertovat tarinoita menneestä. 


Kuva: suomussalmi.fi / Hossan kansallispuisto / Värikallio

Soveltuvuus 
Hossa sopii erinomaisesti koko perheelle. Hossa soveltuu osin myös liikuntaesteisille: osa poluista on kuljettavissa pyörätuolilla sekä alueelta löytyy liikuntaesteisille soveltuvia kalastuslaitureita, laavu ja vuokramökkejä.

 

Kuva: suomussalmi.fi / Hossan kansallispuisto / Muikkupuro

Polkujuoksijoille
Pyydämme polkujuoksijoita ja muitakin tapahtumaan osallistuvia huomioimaan, että pääsemme juoksemaan kansallispuistossa, jonne roskaaminen on ehdottomasti kiellettyä! Mikäli juoksija jättää roskia juoksureitilleen on järjestäjällä oikeus antaa juoksijalle aikasakko 60 min tai tarvittaessa jopa hylätä juoksijan suoritus. Erittäin vahva suosituksemme ja pyyntömme on Metsähallituksen roskaton retkeily -teema - eli tässä tapauksessa siis polkujuoksijasta ei jää jälkeäkään luontoon. Mikäli jostain syystä roskia on pakko jättää reitin varrella, niin tällöin ne pitää jättää järjestäjän tarjoamille huoltopisteille tai sitten yleisiin roskien keräysastioihin, joita on tarjolla pitkin reittiä yleensä taukopaikkojen ja eri palveluiden läheisyydessä.
Pyritään pitämään siis yhdessä Suomen nuorin Kansallispuisto yhtä puhtaana kuin se on ennen polkujuoksutapahtumaa.
Kiitos kaikille jo etukäteen luonnon ja ympäristön huomioimisesta.

Kuva: suomussalmi.fi / Hossan kansallispuisto / polkujuoksupolku parhaimmillaan

Luonnon vesien juomakelpoisuus Hossassa
Juoksijat voivat käyttää myös luonnon tarjoamaa vettä Hossan kansallispuiston alueella juomavetenä (toki omalla vastuulla). Kainuu Trailin ratamestari Jukka Liuha on retkeillyt Hossan alueella vuodesta 2008 lähtien:
- yli 12 vuoden aikana Hossassa retkeilleenä, ei ainakaan vielä omalle kohdalleni ole sattunut juomavedestä johtuneita ongelmia, vaikka on tuolta tullut juomavettä otettua sekä järvistä, lammista että joista ja puroista, Liuha kertoo. Toki juoksijoiden kannattaa huomioida, että juomavettä kannattaa ottaa vain sellaisesta paikasta jossa on virtausta eli ei esimerkiksi suolampareesta, jossa vesi on seisonut pitkän aikaa, Liuha tarkentaa hieman pilkettä silmäkulmassaan.

Kuva: suomussalmi.fi / Hossan kansallispuisto / Talasjärvi, rantamaisema

Kainuu Trail Hossa National Park (Finland) -polkujuoksutapahtuma 2021 järjestetään ensi kesänä 3.heinäkuuta.

Juoksumatkat ovat: 78 km, 55 km, 38 km, 21 km ja 10 km.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.kainuutrail.fi


Avainsanat: Kainuu Trail, polkujuoksu, polkujuoksutapahtuma 2021, polkujuoksutapahtumat 2021, polkujuoksija, Hossa, Hossan kansallispuisto, Värikallio, Muikkupuro

 

Verkkopalvelun alusta onstage © 2022 online.fi