KAINUUN RASTIVIIKKO 2023

MAASTO

Kainuun Rastiviikon 2023 Jämäsvaaran suunnistusmaasto on suunnistuksellisesti yksi Kainuun legendaarisimmista ja hienoimmista sekä tarjoaa todella mieleenpainuvia suunnistuselämyksiä suunnistajille. Jämäsvaaran aluetta on käytetty SM-kilpailussa 2004 sekä Rastiviikolla ja MM-katsastuksessa 2006.

Suunnistusviikon maaston pohjoisosassa on Jämäsvaaran silmiä hivelevän kaunis virkistysmetsäalue, joka kuuluu Natura 2000- verkostoon. Alue muodostuu kolmesta vaarasta, joiden luonnontilaiset metsät ovat paikoin yli 170 vuotta vanhoja. Ne sisältävät kitukasvuisia ja jylhiä kalliorinteitä sekä korpikuusikkoisia painanteita. Ojittamaton ja monipuolinen suoluonto vie suunnistajat taatusti erämaiseen tunnelmaan. Suojelualueen ratasuunnittelussa tehdään Metsähallituksen kanssa tiivistä yhteistyötä herkkien lahopuita sisältävien maastoalueiden liiallisen kulumisen estämiseksi.

Kilpailukeskus sijaitsee Riihikankaalla, joka taas on kovapohjaista suppamaastoa. Sitä komistaa näyttävä ja monen kilometrin mittainen Alanteensärkkä lukuisten lampien siintäessä alhaalla. Kokonaisuudessaan maasto on monipuolinen kattaus metsätalouskäytössä olevista metsistä ja useamman neliökilometrin laajuisesta vanhojen metsien suojelualueesta.

Ratasuunnittelussa pyritään hyödyntämään parhaimmat ja suunnistuksellisimmat maastonosat suunnistajien käyttöön kaikissa sarjoissa. Eri kilpailupäiville tarjotaan erilaisia teemoja keskimatkatyyppisistä radoista pitkän matkan ratoihin. Toisen ja kolmannen osakilpailun etämaalijärjestelyillä tuodaan suunnistuksellisesti hienoimmat ja vaativimmat Jämäsvaaran maastoalueet mahdollisimman monen sarjan ulottuville.

Ratasuunnittelusta vastaavat kokeneet useiden Kainuun Rastiviikko -tapahtumien ratamestarit ja kartoituksesta vastaa maailmanluokan suunnistuskarttoja tekevä Mapline Oy.

Tervetuloa Kuhmoon nauttimaan suunnistuksesta ja lomasta!

 

KARTTA

Mittakaavat 1:10 000 ja vanhimmissa ikäsarjoissa 1:7500, värituloste 6/2023. Kartat ovat muovisuojuksessa. Kartoitus: Mapline Oy / Rauno Asikainen, Pekka Hiltunen, Joni Korhonen, Jarmo Pikkarainen ja Pasi Jokelainen.

 

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi