Kajaanin kaupunkitapahtumat täydentävät suunnistajan kesäviikon

Julkaistu: 22.03.2024

Monelle suunnistajalle Kainuun Rastiviikkoon kuuluu muutakin kuin suunnistusta. Halutessaan kesäviikkonsa Kainuussa saa täytettyä myös välipäivien osalta rastiharrastuksilla: siitä huolen pitävät välipäivien sprinttisuunnistustapahtumat ja Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikko. Jos kuitenkin haluaa kokea Kajaanissa viikon aikana myös muuta kuin rastien hakua, tarjoavat kisakaupungin kesätapahtumat siihen monta oivaa mahdollisuutta. Tässä muutamia esimerkkejä tarjonnasta!

Kajaanin Markkinakatu ke-la 3.-6.7.

Keskiviikosta 3.7. lauantaihin 6.7. asti Kajaanin pääkatu eli Kauppakatu täyttyy iloisesta markkinatunnelmasta, kun sen valtaa perinteinen Kajaanin Markkinakatu. Markkinakadulla on myynnissä monenlaista tuotetta käsitöistä suolaisiin ja makeisiin herkkuihin, minkä lisäksi markkinapäiviin kuuluu ohjelmasisältöä. Päivittäin vaihtuvasta monipuolisesta ohjelmatarjonnasta kerrotaan tarkemmin Markkinakadun nettisivuilla. Kainuun Rastiviikon tiistain ja torstain osakilpailujen palkintojenjaot järjestetään osana Markkinakatua Raatihuoneen torin esiintymislavalla torstaina 4.7. klo 18.00.

 

Kajaanin Runoviikko ke-su 3.-7.7.

Kajaanin Runoviikko on vuosittain järjestettävä sanataiteen ja esittävän taiteen tapahtuma. Runoviikon ohjelmisto uudistuu joka vuosi, mutta se sisältää myös vuodesta toiseen toistuvia elementtejä, kuten Eino Leino -patsaalla toteutettavat Runovartit, Runokiven paljastuksen sekä runon ja suven päivän lipunnoston. Tilaisuuksia järjestetään eri puolilla kaupunkia. Runoviikon ohjelma julkistetaan huhtikuussa Runoviikon nettisivuilla

Rastiviikkoravit ma 1.7.

Milloin kävit viimeksi raveissa, suomalaisen kesäurheilun klassikkotapahtumissa? Nyt siihen on oiva mahdollisuus Rastiviikon ensimmäisenä välipäivänä, maanantai-iltana 1.7.! Kainuun Raviradalla, joka toimii myös kisapäivien pääpysäköintialueena, järjestettäviin raveihin ovat tervetulleita kaikki suunnistajat aiempaan ravikokemukseen katsomatta.

Kouta-höyrylaivan risteilyt ke 3.7.


Ärjänsaari on varsinainen paratiisi Oulujärvellä! Saareen pääset höyrylaivalla ja venekuljetuksella kesäisin (KUVA: Arctic Lakeland Kainuu)

Kajaanijoen ja Oulujärven upeisiin maisemiin vievän Kouta-höyrylaivan risteilykausi alkaa parahiksi Rastiviikon keskiviikkona 3.7. Höyrylaivan risteilyohjelmaan kuuluvat päiväristeilyt Ärjänsaareen (7,5 h) keskiviikkoisin kello 11-18.30 ja torstaista lauantaihin kello 9-16.30, maisemaristeilyt Kajaaninjoelle (1,5 h) torstaista lauantaihin kello 17-18.30 sekä iltaristeilyt Oulujärvelle (2,5 h) keskiviikoista lauantaihin kello 19-21.30.

Naapurivaaran tanssit la 29.6. ja ke 3.7.

Sotkamon Naapurivaaran kuuluisassa Huvikeskuksessa, 30 minuutin ajomatkan päässä Kajaanista, rastikansan tanssijalkoja liikutetaan tanssimusiikin tahtiin viikon alkuverryttelyksi lauantaina 29.6. ja keskiviikon välipäivänä 3.7. Lauantaina 29.6. kello 21-01 tansseissa esiintyvät Eija Kantola & Omega sekä Juha Hautaluoma & Tähtivyö ja keskiviikkona 3.7. klo 21-01 Armi Tenkula & Afrikan Tähti ja Ässät.  Tervetuloa viihtymään elävästä musiikista, laulamaan karaokea ja ihastelemaan Vuokatin vaaroille avautuvia maisemia. 

Kajaani Fest live  -festivaalit pe-la 5.-6.7.

Pop- ja rockmusiikin ystäville vauhdikkaana päätöksenä Rastiviikolle toimii Kajaani Fest live -kaupunkifestivaalit Kajaanihallilla perjantaina ja lauantaina 5.-6.7. Kaksipäiväisen festivaalin esiintymislavalle nousee monia eturivin viihdeartisteja. 

Tämän vuoden erikoisuutena kaupunkifestareilla on perjantain festaripäivänä yhteistyössä Kajaanin Runoviikon kanssa toteutettava Runoviikko goes Kajaani Fest Live -päivä. Päivän teemana on rocklyriikat sanataiteena. Suomalaista laululyriikkaa tuodaan esille festivaalilavalla kattauksena, jossa on eri sukupolven laululyriikan tekijöitä kuten Maustetytöt ja Miljoonasade.

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi