Ohjeita Kainuun Rastiviikolle ensimmäistä kertaa tuleville

Julkaistu: 29.05.2024

Tervetuloa Kainuun Rastiviikolle

Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko koostuu neljästä kilpailupäivästä ja kahdesta välipäivästä. Osallistujille sarjoja löytyy runsas valikoima sekä kilpasarjoista että iltarastityyppisistä kuntosuunnistussarjoista. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kuntoliikkujista ja suunnistuksen vasta-alkajista huippusuunnistajiin.

Yleisölle tapahtuma tarjoaa monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut, Muksula-lastenhoitopisteen, Rastiralli-perheseikkailun sekä muut kilpailukeskuksen erittäin monipuoliset palvelut: Kuten esimerkiksi suunnistus- ja urheilutarvikeliikkeet; KRV-kaupan, jossa tapahtumatuotteiden lisäksi myynnissä perinteiset metrilakut sekä laaja valikoima Kainuun alueen paikallisten yritysten tuotteita. Lisäksi kilpailukeskuksessa on muita pienempiä esittely- ja myyntipisteitä ja tietenkin kesälomaan kuuluva Pehmis-piste. 

Lue tästä jutusta tärkeimmät ensikertalaisen vinkit tapahtumaan osallistumiseen. 

Kainuun Rastiviikon 30.6.-5.7.2024 ohjelma

 • Su 30.6.2024, 1. osakilpailu
 • Ma 1.7.2024, välipäivä
 • Ti 2.7.2024, 2. osakilpailu
 • Ke 3.7.2024, välipäivä
 • To 4.7.2024, 3. osakilpailu
 • Pe 5.7.2024, 4. osakilpailu

Katso ohjelma kokonaisuudessaan.

Ilmoittautuminen

Kainuun Rastiviikon kilpasarjoihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Jälki-ilmoittautuminen päättyy 10.6.2024.

Kuntosuunnistukseen (avoimet sarjat) voit ilmoittautua ennakkoon tai paikan päällä tapahtumassa:

 • ennakkoilmoittautuminen koko viikolle (alennettuun hintaan) 10.6.2024 saakka
 • ennakkoilmoittautuminen yksittäisille päiville (paikan päällä -hintaan)
 • paikan päällä ilmoittautuminen koko viikolle tai yksittäisille päiville

Tutustu ilmoittautumisohjeisiin ja osallistumismaksuihin.

Majoituksen varaaminen

Kainuun Rastiviikon ajalle on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja: Kajaanin ja Kainuun alueen kaupallinen majoitus, Kainuun Rastiviikon kautta varattava yksityinen mökkimajoitus, asuntomajoitus ja huoneistomajoitus sekä asuntolamajoitus.

Tapahtumaan saapuminen

Tapahtumaan saapuminen kannattaa aloittaa tutustumalla Kainuun Rastiviikon käsiohjelmaan ja kilpailuohjeisiin. Käsiohjelman digiversio julkaistaan verkkosivuillamme maanantaina 24.6. Käsiohjelmasta voit napata kaikki parhaat vinkit tapahtumassa toimimiseen ja suunnistus- ja lomaviikon oheistekemisiin.

Saapuessasi paikan päälle kannattaa varata tarpeeksi aikaa tapahtumaan saapumiseen. Yleensä suunnistuskilpailuun kannattaa saapua noin 2 tuntia ennen arvioitua lähtöaikaa metsään.

Pysäköintialueet sijaitsevat 50-300 metrin ja 7,5 kilometrin etäisyydellä kilpailukeskuksesta. Kilpailukeskuksen viereen pääsee pysäköimään KAUPAT/MEDIA/INVA-tunnuksilla sekä VIP-pysäköinti-lipulla. VIP-pysäköinti-lippuja on ollut rajoitettu määrä ennakkomyynnissä, joten niitä ei välttämättä enää ole myynnissä.

Kauempana sijaitsevalta kilpailijoiden ja yleisön P3-Ravirata-pysäköintialueelta on nonstop-bussikuljetus kilpailukeskukseen, joka kestää noin 15 minuuttia. Nonstop-bussien kuljetus sisältyy pysäköintimaksuun (koko autokunnalle). Nonstop-bussikuljetuksissa käytettävät bussit ovat paikallisliikenteen tyyppisiä busseja, joten esimerkiksi pienten lasten kuljettaminen busseissa onnistuu lastenvaunuissa ja turvakaukaloissa. Busseja kulkee ruuhka-aikoina koko ajan noin 5-15 minuutin välein, joten saapuminen on varmasti sujuvaa.

Tapahtumaan voit saapua oman auton sijaan myös kisabussin kyydissä, jonka kyytiin voi hypätä kätevästi esimerkiksi Kainuun ammattiopiston asuntolamajoituksesta, Kajaanin keskustasta tai KRV-kisakylästä (Vesiliikuntakeskus Kaukavesi).

Lähtöaika suunnistukseen

Kilpasarjoissa on käytössä ennakkoo valittavat lähtöajat pois lukien H/D16-21E -sarjat. Lähtöaikojen valinta tapahtuu 13.-18.6.2024. Katso tarkemmat infot lähtöaikojen valintaan.

Kuntosuunnistuksessa (avoimet sarjat) voit lähteä suunnistamaan kuntosarjojen lähtöjen aukioloaikoina silloin kuin haluat. Katso lähdön aukioloajat.

Kilpailukeskukseen saavuttuasi

Jos olet kilpasarjojen suunnistaja, niin löydät kilpailunumeron KRV-infon läheisyydestä.

Jos olet kuntosuunnistaja (avoimissa sarjoissa), niin etsi suunnistusviikon kilpailukeskuksesta avointen sarjojen info.

 • mikäli olet ennakkoon ilmoittautunut, niin kilpailunumeron saat avointen sarjojen infon läheisyydestä ja vuokratun Emit-kortin saat avointen sarjojen "ennakkoilmoittautuneet" pisteeltä
 • mikäli et ole ilmoittautunut ennakkoon, niin voit ilmoittautua kuntosuunnistamaan avointen sarjojen infossa
 • kuntosuunnistajat lähtevät lähdöstä 5 tai lähdöstä 6 sekä perhesarja /Perhe-RR lähtee kilpasarjojen lähtöpaikalta 4. Tarkista täältä päiväkohtainen lähdön aukioloaika.
  • lähtö 4
   • lähdöstä 4 lähtee vain perhesarja/Perhe-RR
  • lähtö 5
   • lähdöstä 5 lähtevät sarjat: C-lyhyt, C-pitkä, B-lyhyt ja B-keski
  • lähtö 6
   • lähdöstä 6 lähtevät sarjat: B-pitkä, A-lyhyt, A-keski ja A-pitkä 
 • lähtöjen opastusviitoitukset alkavat kilpailukeskuksen opaspaalulta. Heti opastusviitoituksen alkuvaiheessa löydät viitoituksen suunnan helposti viitoituksen yläpuolella näkyvästä isokokoisesta "Lähtöön-kyltistä". Tarkista vielä Lähtöön-kyltistä, että siinä on oman lähtösi numero.
 • seuraavaksi kuntosuunnistuksen kaikki osallistujat kirjataan lähteneeksi lähtöviitoituksen alkuosassa olevalla lähtöportilla. Muista kirjautua metsään lähteneeksi lähtöportilla.
 • lähtöportin jälkeen seuraa lähdön opastusviitoitusta omaan lähtöpaikkaasi asti ja Emit-kortin nollattuasi sekä kartan otettuasi lähde nauttimaan suunnistuksesta

Tutustu kuntosuunnistuksen toimintaohjeisiin ja aikatauluihin sekä lue kilpailuohjeet huolellisesti


Perhe-RR eli perhesuunnistus on mukava suunnistuselämys koko perheelle (KUVA: Kainuun Rastiviikko / Pekka Agarth)

Kilpailukeskuksen palvelut

Kilpailukeskuksessa on mm. ravintola- ja kahvilapalvelut, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä, muksula ja rastiralli sekä pesupaikka, jossa on suihkut lämpimällä vedellä. 

Koiraparkki sijaitsee P3-Ravirata-pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä. Mikäli haluat tuoda koiran hoitoon suunnistuksen ajaksi, niin aja P3-Ravirata-pysäköintialueelle opastuksien mukaan ja jätä koirasi koiraparkkiin hoitoon. Voit myös jättää oman autosi P3-Ravirata-alueelle ja kulkea bussilla sieltä kilpailukeskukseen ja takaisin.

Kilpailukeskuksen ja -maaston alueella sekä kaikilla pysäköintialueilla leiriytyminen tai majoittuminen on ehdottomasti kielletty.

Kilpailukeskuksesta lähtiessä

Mikäli olet saapunut omalla autolla, niin osta pysäköintilippu KRV-infosta ennen kilpailukeskuksesta poistumista. Pysäköintiliput tarkistetaan poistuttaessa pysäköintialueelta. Poistuttaessa pysäköintialueelta pysäköintilipun voi lunastaa käteisellä tai maksukortilla. Suosittelemme P-lipun ostamista jo etukäteen kilpailukeskuksesta, kisakylästä tai KRV-verkkokaupasta.

Oheisohjelmaa tapahtuman ajalle

Tapahtuman ajalle on tarjolla monenlaista oheisohjelmaa sekä Kajaanissa että Kainuussa. Muun muassa omat oheistapahtumamme Kainuu Trail -polkujuoksu ja Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikko sekä avoimet sprinttirastit tuovat mukavaa vaihtelua suunnistusviikon ohjelmaan.

Kainuu Trail Hossa National Park (Finland) -polkujuoksu 29.6.2024

Järjestyksessään neljäs Kainuu Trail -polkujuoksu juostaan Hossan kansallispuistossa lauantaina 29.6.2024. Tarjolla ovat juoksumatkat 78, 55, 38, 21 ja 10 km. 10 km matkalla on ikäsarja 12–17-vuotiaille.

Hyödynnä Kainuu Trail -kisabussi Kajaanista: Kajaanista käyt sujuvasti Hossassa Kainuu Trail -kisabussin kyydissä lauantaina 29.6. Kisabussin aikataulu sopii 10, 21 ja 38 kilometrin juoksijoille. Lue lisää Hossan polkuparatiisista ja ilmoittaudu sekä varaa kisabussiliput www.kainuutrail.fi-sivulta.

Pyöräsuunnistusrastiviikko 30.6.-5.7.2024 (Kainuu MTBO Week)

Kainuun Rastiviikon historian kolmas virallinen pyöräsuunnistusrastiviikko järjestetään Kajaanin Vimpelinvaaran ja Joutenlammen loistavissa pyöräsuunnistusmaastoissa. Tarjolla on sopivia matkoja sekä kilpasarjoissa että kuntosuunnistuksessa. Katso ohjelma ja tarkemmat tiedot: rastiviikko.fi -> 2024 -> Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikko.

Tutustu oheisohjelmatarjontaan ja suunnittele omanlaisesi suunnistusviikko ja rento aktiiviloma.

Sosiaalinen media

Olemme superonnellisia, jos voit jakaa tapahtumatunnelmiasi some-kanaviin hästägeillä:

 • #rastiviikko
 • #kainuunrastiviikko
 • #KRV2024

Vielä onnellisemmiksi tulemme, jos voit myös tägätä Kainuun Rastiviikon mukaan julkaisuihin tunnisteilla: 

 • @kainuuorienteeringweek (Facebook, Instagram, TikTok ja YouTube)
 • @kainuuoweek (X)

Valokuvaus ja videointi

Huomioithan, että tapahtumasta otetaan kuvia ja videoita ja niitä julkaistaan www.rastiviikko.fi-sivuston kuvagalleriassa, Facebook-, Instagram-, X(Twitter)-, TikTok- ja Youtube-kanavalla sekä muissa mahdollisissa tapahtuman markkinointikanavissa. Järjestäjä pidättää oikeuden käyttää tapahtuman osallistujista (suunnistajat, yleisö jne.) otettuja kuvia ja videoita tapahtuman markkinoinnissa.

Voit myös itse käyttää järjestäjän sinusta julkaisemia kuvia esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa, kun liität kuvien yhteyteen viittauksen kuvan lähteeseen seuraavasti:

 • Kuva: @kainuuorienteeringweek (Facebook, Instagram, TikTok ja YouTube)
  • jos galleriamme kuva-kansion tiedoissa on kuvaaja, niin mainitse myös kuvaajan nimi
 • Kuva: @kainuuoweek (X)
  • jos galleriamme kuva-kansion tiedoissa on kuvaaja, niin mainitse myös kuvaajan nimi

Tervetuloa Kainuun Rastiviikolle nauttimaan suunnistuksesta ja lomasta!

Verkkopalvelun alusta onstage © 2024 online.fi