Tekemistä lomaviikollesi

Julkaistu: 28.03.2024

Kisatapahtumien lisäksi Kainuun Rastiviikon 30.6.-5.7.2024 ajalle on tarjolla paljon erilaista oheisohjelmaa Kajaanissa ja muualla Kainuussa. Tekemistä koko perheen ajanviettoon voi löytyä aivan majoituspaikkasi kulmilta, esimerkiksi Kajaanin monipuolisten lähiliikuntapaikkojen joukosta. 


Kuva: Kajaaninjoki ja Koivukosken voimalaitos

 

Sprinttiä suunnistaen yksin tai parin kanssa

Rastiviikon välipäivinä sprinttisuunnistetaan Kajaanissa ja Sotkamossa. Kajaanissa sprinttiä pääsee suunnistamaan Rastiviikon ensimmäisenä välipäivänä maanantaina 1.7. klo 14-17 sekä tiistaista torstaihin 2.-4.7. kisakylän KRV-infon aukioloaikoina.

Toinen viikon sprinttimahdollisuus on Sotkamossa, jossa järjestetään keskiviikon välipäivänä 3.7. parisprinttikisat.

 

Kesäisiä kokemuksia ja muistoja Kajaanin kaupunkitapahtumista

Heinäkuun alussa Kajaani täyttyy erilaisista kaupunkitapahtumista, jotka tuovat vilskettä katukuvaan ja samalla rastiviikkolomalaisille mahdollisuuden lisäkokemuksiin suunnistuksen ohessa. Voit tutustua tarkemmin Kajaanissa Rastiviikon aikana järjestettäviin tapahtumiin aiemmassa tiedotteessamme: Kajaanin kaupunkitapahtumat täydentävät suunnistajan kesäviikon.

 

Retkeilemään jalkaisin tai pyörällä

Kajaanin kaupungin verkkosivuille on koottu tietoa ja kartat Kajaanin lukuisista laadukkaista retkeily ja pyöräilyreiteistä. Kajaanin keskustaajamasta löytyy mm. kaksi kaupungin ylläpitämää MTB- ja lähiretkeilyreittiä Lohtajalla ja Pöllyvaarassa. Renforsin lenkiksi kutsuttava 10 kilometriä pitkä Kajaaninjoen rantareitti on miellyttävä lähiliikuntapaikka ja nähtävyys maisemineen. Mikäli sinulla ei ole omaa pyörää mukana reissussa, niin maastopyörän lainaus onnistuu esim. Kaukaveden vesiliikuntakeskuksen lainauspisteeltä.


Kuva: Maisemaa retkeilyreitin varrelta.

 

Kulttuuria

Kulttuuritarjontaan Kajaanissa kuuluu esimerkiksi kaupunginteatteri, museot, elokuvateatteri sekä kirjastot. Lisäksi Runoviikko näkyy eri puolilla Kajaania 3.-7.7. Perinteikkään Runoviikon ohjelma sisältää teatteria, musiikkia ja sanataide-esityksiä eri ikäisille ja eri tyylilajeissa. Myös Kajaanin linna, Kajaaninjoen Rantapuisto, maisemallisesti arvokas Paltaniemen kylä ja kaupungin kirkot ovat tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä.


Kuva: Suuri aika - presidentti Urho Kekkosen muistomerkki sekä Kajaanin kirkko.

 

Ostoksille

Kajaanissa on hyvä tarjonta erilaisia isompia ja pienempiä kauppoja ja erikoisliikkeitä. Kajaanin Markkinakatu-tapahtuma tuo erilaisia torikauppiaita Kauppakadun varteen 3.-6.7. Keskustan leppoisaan kesätunnelmaan kuuluu myös Kauppatori torimyyjineen ja -kahviloineen.

Kainuun Rastiviikon kilpailukeskuksessa on totuttuun tapaan kisapäivinä useita suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä sekä tietenkin oma KRV-kauppamme. Tervetuloa ostoksille!

 

Paikalliset palvelut käytössäsi

Kajaanissa on monipuolinen valikoima kampaamo-, hieronta- ja hyvinvointipalveluita. Tekemistä esimerkiksi sadepäivien sattuessa löytyy vesiliikuntakeskus Kaukavedestä, keilahallilta, padel- ja tennishalleilta, pakohuone-pelistä sekä useilta kuntosaleilta. Kajaanista on myös kaksi hyvin varusteltua ulkokuntosalia ja skeittiparkkia sekä useampi frisbeegolf-rata. Tutustu lähiliikuntapaikkoihin ja skeittiparkkeihin.

Lisää ideoita voit katsoa oheisohjelma ja palvelut sivulta.

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi