53. Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko ja 1. Kainuu Trail -polkujuoksu pyritään järjestämään poikkeavin järjestelyin heinäkuun alussa 2021

Julkaistu: 31.08.2023

Maailman toiseksi vanhin suunnistusviikko 53. Kainuun Rastiviikko pyritään järjestämään koronavirustilanteen mukaisin poikkeusjärjestelyin heinäkuun alussa 4.-9.7.2021 Suomussalmella. Kilpailukeskuksena toimii Haverisen hiihtokeskuksen alue ja suunnistusalueena sitä ympäröivät hienot ja nopeakulkuiset mäntykangasmaastot.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kainuu Trail Hossa National Park 3.7.2021 -polkujuoksu pyritään myös järjestämään koronavirustilanteen mukaisin poikkeusjärjestelyin lauantaina 3.7.2021 Hossan kansallispuistossa. Kilpailukeskuksena toimii Hossan luontokeskus ja polkujuoksijat pääsevät näkemään yhden päivän aikana kattauksen Hossan hienoimmista polkujuoksupoluista ja nähtävyyksistä.

– Olemme seuranneet koronavirukseen liittyvää tilannetta tiivisti viimeisen vuoden ajan ja miettineet samaan aikaan kattavasti erilaisia vaihtoehtoja kilpailuiden turvalliseen järjestämiseen liittyen. Olemme myös valmistelleet konkreettisesti kilpailuiden terveysturvallisuussuunnitelmaa viime vuoden syksystä lähtien, Rastiviikon pääsihteeri ja Kainuu Trail -polkujuoksun kilpailunjohtaja Jukka Liuha kertoo.

– Kilpailuiden järjestämisen mahdollisuutta on selvitetty moneen kertaan kuluneen kevään aikana, mutta vasta nyt viimeisen kuukauden aikana yleinen epidemiatilanne on alkanut selvemmin helpottamaan ja meidän kilpailuiden kaltaisten tapahtumien järjestäminen heinäkuun alkupuolella näyttäisi turvalliselta, tarkentaa Liuha. Olemme myös varautuneet siihen, että emme pääse tapahtumia järjestämään, jos koronavirustilanne heikkenee ja rajoitustoimia tiukennetaan uudestaan, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää kohtalaisen hyvälle.

– Keskusteltuamme viimeksi tämän viikon aikana kilpailuiden järjestämisen mahdollisuudesta Kainuun alueen terveysviranomaisten ja tapahtumien järjestämispaikkakunnan Suomussalmen keskeisten yhteistyötahojen kanssa olemme nyt edelleen jatkamassa kilpailuiden valmisteluja suunnitelmien mukaisesti, Kainuun Rastiviikon kilpailunjohtaja Pirjo Neuvonen avaa. Olemme suunnitelleet jo kilpailuiden järjestämiseen vahvoja rajoituksia ja poikkeavia toimenpiteitä, jotta osallistujien, talkoolaisten ja paikallisten asukkaiden terveys pystytään turvaamaan maksimaalisen hyvin.

– Tulemme tiedottamaan kilpailuiden terveysturvallisen toteuttamisen toimenpiteistä ja järjestelyistä touko-kesäkuun aikana tulevissa tiedotteissamme, verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissämme sekä lisäksi kaikille osallistujille sähköpostitse lähetettävissä ennakko-ohjeissa, Neuvonen ja Liuha summaavat. 

Pääsihteeri Liuha tarkentaa vielä käytännön järjestelyjä osallistujien näkökulmasta seuraavasti:

Kainuun Rastiviikon kilpasarjat pyritään järjestämään (Suomen Suunnistusliiton) lisenssiurheilua koskevien rajoitusten mukaisesti, jotka tällä hetkellä mahdollistavat varsin normaalit järjestelyt kilpailuun liittyen ottaen huomioon koronavirustilanteen normaalit hygienia-, turvaväli- ja kasvomaskisuositukset sekä viranomaissuositukset ja -määräykset. Kilpailupäivien lähtöaikaikkuna tullaan pidentämään normaalista noin 3 tunnista 6 tuntiin. 

Kainuun Rastiviikon avoimet sarjat pyritään järjestämään voimassa olevien kokoontumisrajoitusten ja viranomaissuositusten ja -määräysten mukaisesti, jotka tällä hetkellä tarkoittavat sitä, että pidennämme kilpailupäivän lähtöaikaikkunan arviolta 6 tunnin mittaiseksi ja jaamme osallistujat 50 henkilön lähtöryhmiin.

- Kainuu Trail -polkujuoksun osalta kilpailu pyritään järjestämään voimassa olevien kokoontumisrajoitusten ja viranomaissuositusten ja -määräysten mukaisesti, jotka tällä hetkellä tarkoittavat sitä, että jaamme osallistujat 50 henkilön lähtöryhmiin.

Lisätietoa:
www.rastiviikko.fi
www.kainuutrail.fi

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi